måndag, januari 11, 2010

v.2


Då var det måndagkväll igen och dags för ännu en utmaning, denna vecka blir det akrylfärg. Men har man inte det så kan man prova hobbyfärg eller varför inte vattenfärg. Jag har gjort några exempel på vad man kan göra.


1. Först tar jag vit cardstock, sen väljer jag ut färger jag vill jobba med. Denna gång vart det lila, blått, orange och magenta. Först målade jag slarvigt lila med en skumpensel.
2. Sen lät jag det torka nån minut, det går rätt fort att torka. Sen valde jag blå färg och strök slarvigt över den lila färgen med skumpensel. Man kan ju lika gärna måla med andra saker som tex en tandborste.
3. Sen valde jag orangde färg och målade på en toarulle som jag tryckte på pappret. Blir lite rolig effekt.

1. Så vart resultatet.
2. Jag valde att göra två olika bakgrunder, mest för att det är kul att kladda. Och på den här valde jag bort ringarna och drog istället med en tandborste runt kanterna.
3. Jag valde även att måla med vit akrylfärg på chipboardsen. Och använde lite glossy på hjärtanen.

1. På den här gjorde jag lite annorlunda. Tog en massa scraps och klippte ut olika fyrkanter för hand. Tejpa fast så som jag ville ha dom.
2. Sen valde jag vit akrylfärg och målade lite tunt över allt.
3. Resultatet. Använde en fotomatta under fotot för att få fram det lite mer. Och bokstäverna är thickers. Skrev lite journaling och klart!

Här är ett annat exempel på hur man kan använda akrylfärg. Har målat med vit akrylfärg på bakgrundspappret och sen efter det lagt till detaljer.
Här har jag målat med vit akrylfärg runt kanterna och även lite på bakgrundspappret.
Det finns garanterat hundra olika sätt att använda akrylfärg så det är bara att sätta igång och kladda!
Klicka på bilderna om ni vill se dom större.
Kram Liza


1 kommentar:

Stine sa...

Åh va fint du gjort! Jag måste köpa lite akrylfärg, det verkar ju super kul! o då kan man ju verkligen skapa det perfeka underlaget som man vill ha (nåja perfekt kanske inte jag kan få till men roligt under vägen om inte annat;))

Återkommer senare...har fått flera tankar om vad jag ska prova! :)

Kram